Agios Nikolaos beach (Arkasa)

Arkasa város fő strandja, az Agios Nikolaos beach (Paralia Agios Nikolaos, Παραλία Άγιος Νικόλαος) Karpathos sziget egyik kellemes hangulatú, homokos fövennyel rendelkező tengerpartja.

Arkasa település déli részén elhelyezkedő Agios Nikolaos beach fő attrakciója az aranyhomokos part, amelyből Karpathos szigetén viszonylag kevés van. A strand emellett zöldeskék, tiszta tengervízzel, és gyakran kalandos hullámokkal várja a látogatókat, ugyanis a sziget nyugati részén a tenger általában kevésbé nyugodt.

Agios Nikolaos beach Arkasa

Mit kell tudni Arkasa strandjairól?

Az Agios Nikolaos beach a teljesen kiépítettek strandok közé tartozik Karpathos szigetén, ahol a bérelhető napernyőkőn kívül tengerparti taverna (Glaros Restaurant) is a nyaralók kényelmét szolgálja, valamint beach bár is felállításra kerül néha.

Arkasa Karpathos Agios Nikolaos beach

Mivel Arkasa (Arcesine, Αρκάσα) településnek a többi tengerparti szakasza inkább sziklás és köves, ahol gyakran egymást érik a hullámok, így a környékből a legtöbben ide, az Agios Nikolaos beachre érkeznek strandolni. A térképeken néhol ugyan a sziklás part is fel van tüntetve, mint Arkasa beach (Παραλία Αρκάσα), ám érdemes tudni, hogy strandolásra, fürdésre kevéssé alkalmas partvidékről van szó a tengeráramlatok miatt.

Arkasa beach Karpathos

Sokak számára az is fontos lehet, hogy az Agios Nikolaos beach Arkasa központjától távolabb, kb. másfél kilométerre fekszik, így vagy hosszabb sétával, vagy autóval, motorral látogatható meg. A viszonylag puha homok miatt a strand gyerekbarát parttal rendelkezik, azonban az úszni még nem magabiztos tudással rendelkező gyerekekre a gyakori hullámzás miatt odafigyelés szükséges.

Karpathos Agios Nikolaos beach

A környéken érdekes fürdőhely még a délnyugati rész jellegzetes külsejű strandja, az Agios Theodoros beach (Paralia Agios Theodoros, Παραλία Άγιος Θεόδωρος), vagy néhány kilométerrel északra az aprócska, ám felettébb hangulatos Finiki (Φοινίκι) halászfalu kis méretű strandja.

Arkasa beach (Agios Nikolaos beach) információk

  • Nevei: Agios Nikolaos beach, Paralia Agios Nikolaos, Παραλία Άγιος Νικόλαος, Παραλία Αρκάσα
  • Elhelyezkedés: 16 km-re Pigadiától
  • Koordináták: 35.472938,27.113966
  • Part: homok, aprókavics
  • Megközelíthetőség: autóval, motorral
  • Kiépítettség: parkoló, napernyők, napágyak, taverna

A strandot illető további hasznos információkért és bővebb leírásért a friss Karpathos útikalauzban érdemes megkeresni ezt a tengerpartot is.

Karpathos.hu

Scroll to Top