Barion Pixel

Milyen Karpathos buszközlekedése? Milyenek a helyi buszjáratok? Hol van a sziget buszpályaudvara, milyen a menetrend Karpathoson? Információk Karpathos helyi buszjáratairól és a buszközlekedésről, mely sok nyaralót érint, aki költséghatékonyan szeretné felfedezni a szigetet.

Karpathos buszjáratok

Karpathos szigetének helyi buszközlekedésére a viszonylag kevés főút miatt az egyszerűség jellemző. Sokak számára jelenthet jó hírt, hogy ha nem is bérelünk autót vagy motort a szigeten, a meghatározóbb településekre el tudunk jutni a helyi buszok segítségével, a főbb települések buszos összeköttetése biztosított.

Karpathos helyi buszok

Az egyik legfontosabb információ Karpathos buszjárataival kapcsolatban, hogy a sziget buszpályaudvara Karpathos fővárosának, Pigadiának központjában található, viszonylag jól megközelíthető helyen. Pigadia buszpályaudvaráról mindig az aktuális, szezonális menetrend szerint közlekednek a buszjáratok, napi szinten biztosítva a sziget nagyobb településenek megközelítését.

Karpathos, Pigadia buszpályaudvar menetrend

Aki nyaralásán buszokkal szeretné felfedezni Karpathos szigetét és a helyi tömegközlekedést preferálja, emiatt érdemes Pigadiában vagy a közvetlen közelében szállást foglalni.

Karpathos buszmenetrend információk

Az aktuális karpathosi buszmenetrend mindig ki van ragasztva Pigadia pályaudvarán, illetve a települések megállóiban megtalálható információs táblákra. Mindig érdemes az utazás előtti napokban szemrevételezni az indulási és érkezési időpontokat, és ahhoz mérten tervezni, ugyanis volt rá példa, hogy a menetrenden nyár közepén is változtattak valamelyest.

Karpathos buszmenetrend

A buszmenetrend Karpathoson mindig szezontól függő, így az elő- és utószezoni, a téli, valamint a főszezoni menetrend több ponton is eltér: a váltás általában június végén, ill. szeptember elején esedékes. Karpathos buszmenetrendje rendszerint az alábbi rendszert követi.

Karpathos buszmenetrend Pigadia

A karpathosi helyi buszjáratok hétköznapokon sűrűbben, míg hétvégi napokon valamivel ritkábban közlekednek, és vasárnap szinte egyáltalán nincsenek járatok, érdemes ezzel kalkulálni előzetesen.

Karpathos főbb helyi buszjárat útirányai Pigadiából

Karpathos helyi buszjáratai a legkisebb falvakhoz, illetve a strandok nagy részéhez ugyan nem járnak, de a főbb településeket érintik megállóhelyként. Arra érdemes számítani, hogy a helyi buszok útvonalai szinte kivétel nélkül kanyargós, hegyvidéki szakaszok, így aki a buszozást kevéssé tolerálja, az nem itt fogja megkedvelni ezt a közlekedési formát.

Amint a fenti listából is látható, Karpathos több olyan települése is elérhető busszal, amelyeket érdemes meglátogatni és felfedezni. A buszok Karpathoson viszonylag kedvező árú megoldást jelentenek azok számára, akik nem rendelkeznek jogosítvánnyal, vagy nem szeretnének autót vagy motort bérelni a szigeten.

Karpathos buszmenetrend Pigadia, helyi buszjáratok

Általában frissített Karpathos buszmenetrend:

Karpathos by bus – karpathosbybus.wordpress.com (új ablakban nyílik meg, angol nyelven)

Kellemes karpathosi élményeket kívánunk – busszal közlekedve is!

Karpathos.hu

Scroll to Top