Kyra Panagia beach

Ismert nevei: Kira Panagia beach, Paralia Kira Panagia, Παραλία Κυρά Παναγία

A Kyra Panagia beach Karpathos szigetének egyik legfestőibb tengerpartja, mely oly megkapó és bájos látványt nyújt, hogy az itt készült képeket számos utazási magazin előszeretettel választja a sziget bemutatására.

Kyra Panagia beach Karpathos

A természet valódi gyöngyszemet alkotott Karpathoson Kyra Panagia strandjánál: a meredeken tengerbe rohanó sziklaszirtek látványa, a kristálytiszta, szinte üvegszerűen átlátszó víz, és a szürkésfehér kavicsos föveny együtt járulnak hozzá a hely páratlan szépségéhez, melyet nem csupán Karpathos, de egész Görögország legszebb helyei közé sorolnak.

Kyra Panagia beach információk

Kyra Panagia (Kira Panagia, Κυρά Παναγία) gyakorlatilag egy felettébb aprócska falu Karpathos keleti felén, melynek házai egy szurdok szinte függőleges sziklafalai között, a hasadék tengeri kijáratánál épültek fel. A fővárostól, Pigadiától kb. 15 kilométerre fekvő településnél szerencsére a természeti szépségeken nem esik sok csorba, a tavernák és a kiadó apartmanok is a hely hírnevét megalapozó strand hátterében helyezkednek csak el.

Kyra Panagia strand Karpathos

Szépségének és hírnevének köszönhetően a Kyra Panagia beach (Παραλία Κυρά Παναγία) egész Karpathos egyik legnépszerűbb strandjának számít, ahol a falut kettéválasztó főutcáról a tengerpartra lépcsők vezetik le a látogatókat.

Karpathos Kira Panagia beach

A partot a nyári szezon hónapjai alatt, júniustól szeptember végéig bérelhető napernyők sorai borítják, mivel ezen természetes árnyék a parton nincs – néhány helyre ennek ellenére akár a saját napernyőt is a szürkés kavicsok közé lehet szúrni.

Karpathos Kira Panagia beach

A Kyra Panagia beach déli oldalán közvetlenül, egy kis sziklamagaslaton fekszik az a templom, melynek kertjéből a legszebb fotók készülnek, és amelyekkel gyakran Karpathos szigete is különféle utazási magazinok címlapjaira kerül.

Kyra Panagia templom, strand kilátás Karpathos

A szigetre érkező nyaralók egyik álma, hogy ide eljutva maguk is láthassák ez a nem mindennapi panorámát, és ők maguk is Kyra Panagia fehérre mázolt falú templomának kertjéből fényképezzék le az egyik legszebb görög tengerpartot.

Kyra Panagia Karpathos legszebb helyei

Kyra Panagia temploma (Ιερό Παρεκκλήσιο Κυράς Παναγίας, Ekklisia Kira Panagia) a nyugalom apró szigete, mely a nyüzsgő strand közelsége ellenére nyugodt és meghitt hely, a templomkert a tamariszkuszfáról függő haranggal együtt pedig Karpathos egyik leghangulatosabb helye.

Kyra Panagia templom

Fontos információ lehet sokaknak, hogy a Kyra Panagia beach a fővárosból, Pigadiából induló fakultatív hajókirándulások egyik megállóhelye is. Az is érdemes tudni, hogy a hajók kikötő híján legtöbbször nem teszik partra utasaikat, csak a tengeren ringatóznak egy kis időre, amikor a hajók utasai úszkálhatnak a vízben, és megcsodálhatják ezt a meseszép helyet, Karpathos sziget egyik legszebb ékkövét.

Karpathos Kyra Panagia beach és a templom

Kyra Panagia beach információk

  • Nevei: Kyra Panagia beach, Paralia Kira Panagia, Παραλία Κυρά Παναγία
  • Elhelyezkedés: 15 km-re Pigadiától
  • Koordináták: 35.586732, 27.177235
  • Part: aprókavics, kavics
  • Megközelíthetőség: autóval, motorral, busszal, hajókirándulással
  • Kiépítettség: parkoló, beach bárak, tavernák, napernyők és napágyak, tusoló, apartmanok
Kyra Panagia strand információk, vélemények

Szép élményeket kívánunk Karpathos ikonikusnak számító tengerpartján, a Kyra Panagia strandon!

Karpathos.hu

Scroll to Top