Pigadia beach

Karpathos fővárosának, Pigadia strandjára nagyon sokan kíváncsiak, mivel a szigeten a legtöbb nyaraló erre a környékre érkezik, sokan töltik pihenésük napjait a közeli szállodákban és apartmanokban. Pigadia strandja, avagy Pigadia beach (Paralia Pigadia, Παραλία Πηγάδια) Karpathos egyik leghosszabb tengerparti szakaszán terül el, amelyet több részre is felosztottak annak mérete miatt. A Karpathos fővárosához legközelebb eső strandként a központi részekről mindössze 5-15 perces sétával elérhető, jól megközelíthető, és teljesen kiépített tengerparti rész.

Pigadia beach Karpathos

A főváros északi részén elterülő, több mint 3 kilométer hosszú tengeröböl legfrekventáltabb része a település mellett egyből kezdődő Pigadia beach (Paralia Pigadia, Παραλία Πηγάδια), mely egyben az egyik legnépesebb strand is Karpathoson könnyű megközelíthetősége és a számos közeli szálláshely miatt.

Pigadia strandja Karpathos szigetén

Pigadia strandjának van bérelhető napernyőkkel és napágyakkal kiépített része, valamint kiépítetlennek számító része is, ahová ha nem fúj a szél, bárki leszúrhatja a napernyőjét. A föveny nagy része a Pigadia beach szakaszán főként homokkal, sóderszerű aprókaviccsal és kövekkel borított, melynek mélyülése közepesnek mondható a sziget strandjainak viszonylatában.

Karpathos Pigadia beach

A part mögött néhány nyaralók által elismert beach bár és taverna is üzemel (Island Pool Bar Restaurant, Seaside), ahol egy frissítő vagy könnyű ebéd elfogyasztására is lehetőség nyílik, hogy ne kelljen besétálni érte a városközpontba. Itt emelkedik a part mögött a sziget egyik ötcsillagos szállodája, az Alimounda Mare Hotel is, mely sokáig Karpathos egyetlen ilyen minősítésű szálláshelye volt.

Pigadia strand

Pigadia központi strandja (Pigadia beach) a Limanaki tavernáig tart, majd ezt követően Limniatis beachként emlegetik a következő szakaszt, amit az Afoti beach, majd a Vrontis beach követ. Amint távolodunk Pigadiától északra a part mentén, egyre kevesebb embert találunk a tenger mentén és lassan a napernyőtenger is megszűnik. A fővárostól néhány száz méterre, a külsőbb részeken így azok is strandolhatnak, akik kevésbé kedvelik a nagyobb tömeget és a teljesen kiépített partokat.

Pigadia strandja Karpathos szigeten

Nagyobb hullámzás Pigadia tengerpartján az öböl terjedelmes mérete és természetes hullámtörő híján időnként előfordulhat, melyet a szél is kísérhet: ilyenkor a saját napernyőt nem érdemes a homokba szúrni, mivel a légmozgás ereje könnyedén felkapja azt.

Karpathos Pigadia beach

Pigadia strandjairól külön leírások vannak Karpathos strandjainak részletezésénél a mostani Karpathos útikalauzban, amelyik mindegyik helyi partszakaszt részletesen is kivesézi, érdemes ezeket is elolvasni nyaralás előtt!

Pigadia beach információk

  • Egyéb nevei: Paralia Pigadia, Παραλία Πηγάδια, Xenonas beach
  • Koordináták: 35.508095, 27.207366
  • Föveny: aprókavics, helyenként homok, kavicsok
  • Megközelítése: gyalog, autóval, motorral
Pigadia strand Karpathos

Karpathos.hu

Scroll to Top