Apella beach

Apella beach (Paralia Apella, Παραλία Απέλλα) a leghíresebb karpathosi tengerpartok egyike, melynek szépségét bizonyítja, hogy rendszeresen nem csupán Karpathos, hanem Görögország legszebb strandjai közé is beválogatják. Az Apella beach népszerűségét és rajongótáborát kristálytiszta, türkiz vizének, és mesébe illően vadregényes környezetének köszönheti, melyek szinte páratlan élményt nyújtanak az ide látogatónak.

Apella beach Karpathos

Az Apella beach a fővárostól, Pigadiától kb. 19 kilométerre fekszik, és a Karpathos keleti részén haladó főútról ágazik le a hozzá vezető út a hegyekből. Ez Karpathos sziget egyik legszebb része és útvonala, ahol utunk a meredek, szinte a tengerbe zuhanó hegyek oldalába vágott aszfalton kanyarog, sok helyen lenyűgöző kilátással. A strand előtt néhány kilométerrel kilátó is megtekinthetővé teszi Karpathos ezen oldalát, és ahonnan igen mutatós képeket készíthetünk el Apelláról.

Karpathos Apella beach

Milyen az Apella beach Karpathos szigetén?

Az Apella beach aránylag könnyen megközelíthető az autóval és motorral érkezők számára, mivel a környező hegyekből a lenti, strandhoz közeli parkolóba szűkös, de jó minőségű, aszfaltozott út vezet le, az irányt tábla is mutatja. Karpathos szigetének mesés strandját azonban sokak szerencséjére nem csupán közúton lehet elérni, hanem több karpathosi fakultatív program is útba ejti, elspsorban a Pigadiából induló hajókirándulások egyik megkapó szépségű állomásaként.

Apella beach információk

Az Apella beach partszakasza főként világos színű aprókavicsokból és kövekből áll, a vízben kisebb-nagyobb sziklákkal. Karpathos egyik legjobbnak számító strandja a napozás és fürdés mellett búvárkodásra, sznorkelezésre is kiválóan alkalmas, mivel a vízben fekvő kövek körül rendszeresen kisebb-nagyobb halak úszkálnak, ezzel a búvárszemüveget is hasznossá téve.

Karpathos Apella beach információk

A part közepesen gyorsan mélyül, néhány méter után már úszás szükséges, ha bentebb merészkednénk. Ennek oka, hogy Karpathos ezen részén, a közeli magas hegyek miatt nincsenek olyan lagúnaszerű partok, mint azt Lefkosban vagy a déli strandoknál, pl. Diakoftis beachen tapasztalhatjuk.

Apella strand

A különleges karpathosi fenyőknek és a szigetet körülölelő tengernek köszönhetően a zöld és a kék színek ezernyi árnyalata csodálható meg: részben ennek is köszönhető, hogy akár az Apella beach feletti kilátókból, akár a part mellől csodás fényképek, és még annál is szebb élmények születnek. A part mögött növő zöldellő fenyők még természetes árnyékot is biztosítanak, ám ezek a helyek telnek be leghamarabb a délelőtti órákban.

Karpathos legszebb strandjai, Apella beach

A strand teljesen kiépített tengerpartok közé tartozik Karpathos szigetén, ahol a háttérben egy étterem (Apella Taverna, Ταβέρνα Άπελλα), a parton pedig bérelhető napágyak és napernyők igyeznek kényelmessé tenni a helyet a látogatók számára.

Apella beach, Karpathos sziget információk

Amennyiben Karpathos szigetén nyaralunk, ne hagyjuk ki az Apella beach meglátogatását akár autóval vagy motorral, akár hajókirándulás keretében, hiszen egy ikonikus helyről, sokak kedvencéről van szó, mely Kyra Panagia szépségéhez fogható. Bár nyári szezonban sokan látni szeretnél is zsúfoltabb is lehet, az Apella beach sokak szerint Karpathos egyik gyöngyszeme, melynek látványa képeslapokra kívánkozik.

  • Milyen a parkolás Apellánál, mire figyeljünk?
  • Milyen az út autóval vagy motorral a strandra?
  • Mit érdemes megnézni még lent?
  • Milyen tudnivalók és információk vannak lehetnek még fontosak, ha meglátogatjuk Apellát?

A részletekbe menő leíráshoz csak lapozzunk oda a mostani Karpathos digitális útikalauzban Apella beach képes leírásához, melyet akkor is olvassunk el, mielőtt meglátogatnánk ezt a strandot, hasznos és érdekes.

Apella, Karpathos

Apella beach információk

  • Nevei: Apella, Paralia Apella, Παραλία Απέλλα
  • Elhelyezkedés: 20 km-re Pigadiától
  • Koordináták: 35.604536, 27.156557
  • Part: aprókavics, kavics, kövek
  • Megközelíthetőség: autóval, motorral, időszakosan akár busszal
  • Kiépítettség: parkoló, bérelhető napágyak és napernyők, taverna
Apella Karpathos

Karpathos.hu

Scroll to Top