Kato Lakkos beach

Ismert nevei: Kato Lakkos, Paralia Kato Lakkos, Kato Lako

A vadregényes Kato Lakkos beach Karpathos egyik legérdekebb és legszebb partvidékén fekszik, hajókirándulások kedvelt célpontja. Kato Lakkos a szárazföld felől is elérhető, de ennek van néhány buktatója, mellyel fontos tisztában lennünk, ha ebből az irányból közelítenénk meg Karpathos egyik legszebb strandját.

Kato Lakkos beach Karpathos

A Kato Lakkos beach (Paralia Kato Lakkos) Karpathos keleti oldalán fekszik Pigadiától kb. 15 kilométerre, a legközelebb hozzá eső ismertebb település a képeslapokról is jól ismert festői kis falu Kyra Panagia. Ezt a régiót Karpathos szigetének egyik legszebb környékeként tartjuk számon, ahol a magas hegyek és fenyőerdők alakítják a sziget földrajzát, és ahol ez a látvány a mélyen kéklő tengerrel kiegészítve a klasszikus, oly sokak által kedvelt karpathosi panorámát mutatja be az ide látogatóknak.

Kato Lakkos beach hajóval

Kato Lakkos megközelítése

A Kato Lakkos beach szépségének ellenére ellenére Karpathos egyik viszonylag kevésbé híres strandjának számít, melyet elsősorban a kirándulóhajók látogatnak – a szárazföld felől a hegyek megnehezítik a lejutást, és aszfaltozott út sem vezet le. Az ide vezető földút minősége a térképeken nem látszik, de érdemes tudni, hogy a levezető út nem járható személyautókkal, a kölcsönzők tiltják ezt a szakaszt.

Kato Lakkos beach autóval, túrázás, gyaloglás Karpathoson

A szárazföldi megközelítéshez a legtöbb utazó emiatt kifejezetten azt szokta javasolni, hogy olvassuk át a mostani Karpathos útikalauzban a Kato Lakkos részletes leírását és a lejutást, ugyanis ott több oldalon keresztül valós gyakorlati információk és képek mutatják be korrekten a lejutást, hogy mire érdemes figyelni, hol érdemes letenni az autót vagy motort, stb, és nem ér bennünket negatív meglepetés.

Kato Lakkos beach Karpathos

A Kato Lakkos beach Karpathos egyik gyöngyszeme

A Karpathos egyik jelképének is tekintett Kyra Panagia közelségében fekvő Kato Lakkos beach több szakaszra is osztható, hiszen hosszan húzódik, és több kisebb-nagyobb öbölrész fekszik egymás mellett. Mivel kiépítve ez a karpathosi strand egyáltalán nincs, így innivalót és élelmet érdemes a nyaralóknak magával hoznia – az éppen kikötő, fakultatív kirándulások alkalmával érkező hajókon kívül látogatók általában kevesen vannak.

Karpathos Kato Lakkos beach

A Kato Lakkos strand partszakaszaira elsősorban a sziklás, köves és kavicsos föveny jellemző, melyet néhol aprókavicsos részek váltanak fel. Fürdőcipő a köves részek miatt helyenként szükséges lehet.

Kato Lakkos strand Karpathos legszebb strandjai

A Kato Lakkos az egyik legszebb és legérdekesebb strand Karpathoson szigetén, ám körülményes megközelítése miatt nem túl sokan látogatják, és a hajóval érkezők közül pedig nem mindenki vélekedik róla elismerően. Utóbbi oka, hogy sokan azt sem tudják, milyen részei vannak, melyek a legszebb és legérdekesebb területek itt, pedig ahogyan fentebb is írtuk, elegendő lenne elolvasni ehhez a legjobb magyar nyelvű Karpathos útikalauzt, hogy mi is rejtett gyöngyszemként tekintsünk rá.

Paralia Kato Lakkos beach Karpathos

Olyan mosolyfakasztó véleményt olvastunk már erről a helyről, hogy ‘nem olyan, mint a képeken’ – pedig éppenséggel de, Kato Lakkos éppen olyan látványos, csak tudni kell hol keresni, és természetesen a napsütés sem árt, mint minden strandhoz, ha legszebb formájában vagyunk rá kíváncsiak.

Kato Lakkos beach, Karpathos rejtett gyöngyszemei

A Kato Lakkos beach fakultatív kirándulással is elérhető hajóval Pigadiából, a kirándulóhajók többek között a híres Apella beach meglátogatását is szokták összekötni ezzel a parttal. Ehhez érdemes tudni, hogy itt a hajók a kikötést követően 1-2 óra múlva tovább is mennek, emiatt viszont nem mindenki tudja kiélvezni a hosszú partszakasz legszebb részeit: aki nem csak rövidke időt töltene itt, aki szeret túrázni, keresi a kalandot és Karpathos legjobb strandjait, ezzel szemben gyakorlatilag szinte akármeddig tartózkodhat itt.

Kato Lakkos beach Karpathos sziget

Kato Lakkos beach információk

  • Ismert nevei: Kato Lakkos beach, Paralia Kato Lakkos, Kato Lako
  • Elhelyezkedés: 15 km-re Pigadiától, Kyra Panagia közelében
  • Koordináták: 35.578722, 27.187056
  • Part: aprókavics, kavics, sziklák
  • Megközelíthetőség: hajóval, illetve a szárazföld felől földúton
  • Kiépítettség: –
Kato Lakkos beach Karpathos strandja Katodio, Kyra Panagia közelében

Kellemes időtöltést kívánunk Karpathos szigetének egyik rejtett gyöngyszemén, a Kato Lakkos beachen!

Karpathos.hu

Scroll to Top