Agrilaopotamos beach

Karpathos déli része a speciális széljárásnak köszönhetően a szörfösök egyik kedvenc helye, melyek közül az Agrilaopotamos beach (Παραλία Αγριλαοπόταμος) elsősorban a kiteszörfösöket szolgálja ki. Az Agrilaopotamos beach a sziget repülőterétől sincs túl messzire, mindössze öt kilométerre esik tőle.

Agrilaopotamos beach Karpathos

A fővárostól, Pigadiától kb. 17 kilométerre fekvő Agrilaopotamos beach megközelítése autóval vagy motorral a legkönnyebb, ugyanis végig aszfaltozott út hoz Karpathos repülőtere felől. Elsősorban a kiteszörfösök kedvelt találkozóhelyeként híresült el Karpathos délvidékén, mert míg Afiartis (Kipi Afiarti) környékét a windszörfösök választják, ez a rész a helyi széljárás miatt a paplanernyősöknek jobban megfelel.

Karpathos Agrilaopotamos beach

Az Agrilaopotamos beach a késő tavaszi hónapoktól egészen őszig rendszerint ki van alapfokon építve, ugyanis a parkoló közelében nyaranta egy kis helyi büfé, a Big Dayz Taverna várja a vendégeit. Strandolásra Agrilaopotamos általában kevéssé alkalmas, ugyanis bár homokos partja van ami lassan mélyül, a szél Karpathos szigetén gyakran meglehetősen erős erre.

Agrilaopotamos beach Karpathos

Ez a part környéke ugyan nem nyilvános kempingezőhely, ám néhány más szigetről átkompozó lakóautós nyaraló előszeretettel tartózkodik hetekig a környéken, főként a szörfös közösségek tagjai. Karpathos déli része olyan látványos helyek lelőhelye, mint a híres lagúnáé, a Diakoftis beaché.

Agrilaopotamos beach Karpathos

Agrilaopotamos beach információk

  • Ismert nevei: Paralia Agrilaopotamos, Παραλία Αγριλαοπόταμος
  • Elhelyezkedés: 17 km-re Pigadiától
  • Koordináták: 35.429972, 27.110890
  • Part: homok, aprókavics
  • Megközelíthetőség: autóval, motorral
  • Kiépítettség: parkoló, beach bár

Karpathos.hu

Scroll to Top