Pyles (Piles)

A Karpathos nyugati részén fekvő Pyles (Piles, Πύλες) a sziget hegyvidéki falvainak sorát gyarapítja, mely erdőkkel gazdagon borított dombokra épült. A zöld környezetű falucska a fővárostól, Pigadiától 14 kilométerre terül, a közelben olyan további bájos településekkel egy útvonalon, mint amilyen Aperi, Volada vagy Othos.

Piles Karpathos (Pyles)

Mivel az erre haladó út éppen csak érinti Pyles külterületét, a faluban még nyári főszezonban is meglehetősen nyugodt atmoszféra, és a szokottnál is kisebb forgalom várja a látogatókat. Pyles (Πύλες) szűk utcáinak egy része nem hagyományos aszfalttal, hanem a közeli hegyekből idehordott kővel borított, melyek természetközelibbé is teszik a települést.

Pyles Karpathos (Piles)

Pyles legtöbb háza – a többi helyi faluhoz hasonlóan – viszonylag jól rendben tartott, takaros épület, csakúgy mint a település központjának temploma, az érdekes harangtoronnyal rendelkező Szűzanya elszenderedése (Κοίμησης της Θεοτόκου) templom.

Piles (Pyles)

A falu egyik érdekessége, hogy Karpathos kis magánkézben lévő mezőgazdasági múzeumát (Agricultural Museum of Pyles) itt, Pylesben alapították, mely a falu keleti bejáratánál várja a látogatókat.

Karpathos múzeumai (Pyles múzeum)

Pyles információk

  • Nevei: Pyles, Piles, Πύλες
  • Elhelyezkedés: Pigadiától 14 km-re
  • Koordináták: 35.531063, 27.133767
Karpathos Piles

Karpathos.hu

Scroll to Top