Othos

Othos, avagy görögül Όθος Karpathos legmagasabban fekvő településeként több mint ötszáz méteres tengerszint feletti magasságban fekszik, zöldellő dombok ölelésében. A sziget egyik látványos hegyvidéki falujaként megközelíteni sem különösebben bonyolult, mivel Othos Pigadiától 12 kilométerre, a másik látványos falutól, Aperitől pedig mindössze 3 kilométerre fekszik.

Othos, Karpathos

A kb. 300 lakossal rendelkező Othos (Όθος) kanyargós utcáinak nagy része rendezett, a többségében felújított házak között még taverna és hagyományos görög kávézó, azaz ‘kafenio’ is fellelhető. Othos kellemes, nyugodt atmoszférájáról is híres, a hegyvidéki nyaralást kedvelők közül sokan jönnek pihenni a helybéli apartmanokba. A karpathosi kisváros központjában, a főutca mentén nem túl régiben felújított templom is emelkedik, melynek udvara nyitott, így bárki szabadon besétálhat annak előterébe.

Othos Karpathos

A faluban nyitották meg Karpathos egyik népművészeti múzeumát (Λαογραφικο Μουσείο Όθους), melyben az elmúlt évszázadok emlékeiből, néprajzi gyűjtéséből, és egyéb hagyományos művészeti elemeiből tekinthető meg állandó kiállítás.

Othos információk

Othost meglátogatásakor érdemes megtekinteni a Karpathos ezen régiójában fekvő többi hegyvidéki falut is: Aperi, Volada, Othos és Pyles egyaránt kifejezetten takaros, hangulatos helyek a szigeten, melyek ráadásul meglehetősen közel is fekszenek egymáshoz.

Othos Karpathos sziget városnézés

Othos információk

  • Nevei: Othos, Όθος
  • Elhelyezkedés: Pigadiától 12 km-re
  • Koordináták: 35.543376, 27.152096
Othos

Karpathos.hu

Scroll to Top