Volada

A takaros villákkal, zöldellő ligetekkel körülvett Volada (Βωλάδα) kifejezetten fotogén karpathosi hegyi falu, mely a sok jellegében hozzá hasonló Aperi (Απέρι) és Othos (Όθος) közötti dombokon terül el.

Volada Karpathos

A Karpathos fővárosától, Pigadiától kb. 10 kilométerre fekvő Volada faluba a már említett Aperin keresztül halad az út, mely egyre csak kacskaringózik felfelé a hegyekbe, és nyújt egyre szebb kilátást.

Karpathos kilátás Volada faluból

A Voladán (Βωλάδα) áthaladó út egyúttal Karpathos szigetének keleti és nyugati oldalát is összeköti, így akár erről is át lehet menni Kato Lefkos vagy Finiki meglátogatásához. A parkolóhelyek száma a nagyon szűkre szabott, szinte egyirányú hatást keltő utak miatt meglehetősen kevés Voladában, így nem is mindenki áll itt meg – Aperi vagy Othos ebből a szempontól barátságosabb falvak.

Karpathos Volada

A falu a többi karpathosi településhez hasonlóan kifejezetten gazdag rendbehozott házakban, bájos kápolnákban és kisebb templomokban, mely közül az út szélére építve is találkozhatunk néhánnyal. A látnivalók közé a központban, az úttól kissé messzebb források is beletartoznak, melyek a hegyek forrásvizével is ellátják a környéket, míg a falu tavernája a Klimataria.

Volada, Karpathos legszebb falui városai

Volada környékéről több túraútvonal és ösvény is indul, melyek egy része a közeli kápolnákhoz vezet, míg mások a szomszédos településekkel kötik össze. A hegyek árnyékában fekvő település lankáiról kifejezetten szép kilátás nyílik a főváros, Pigadia környékére is.

A legközelebbi strandoknak az Achata beach, illetve Pigadia strandjai közül Vrontis beach és az Afoti beach minősülnek – Achata Voladától 8 kilométerre, a fővárosi partszakaszok pedig 7-8 kilométerre.

Volada falu Karpathos

Volada információk

  • Nevei: Volada, Βωλάδα
  • Elhelyezkedés: Pigadiától 10 km-re
  • Koordináták: 35.552815, 27.160675
Karpathos Volada

Karpathos.hu

Scroll to Top