Amoopi strandjai

Amoopi strandjai Karpathos teljesen kiépített, viszonylag könnyen megközelíthető tengerpartjai, melyek sokszínűségükkel mind a családok számára, mind a búvárkodók számára ajánlott helyek. Amoopi a sziget fővárosától, Pigadiától is mindössze 7 kilométerre fekszik, így autóval, motorral, sőt helyi buszjárattal is egyszerűen és gyorsan, szinte percek alatt megközelíthető.

Karpathos Amoopi strandjai

Amoopi (Ammopi, Lakki) felettébb kedvelt üdülőhely Karpathos szigetén, mely nagyban a helyi strandoknak köszönhető. A közeli partvonal mentén ugyanis több, kifejezetten nagy változatosságot nyújtó strand várja a nyaralókat, melyek mögött nem sokkal a falucska házai, szállodái és apartmanjai emelkednek, természetesen éttermek és bárok társaságában.

A sokak által kedvelt Amoopiról érdemes elolvasni az információkat a Karpathos útikönyvben a további leírások mellett, mivel részletesen a falucska minden egyes strandja be van mutatva tudnivalókkal, és természetesen magáról a településről is fontos és hasznos információkat tudunk olvasni! Az aktuális Karpathos útikönyvet itt találjuk.

Amit Amoopi strandjairól tudni érdemes

Mivel Amoopi a szigeten belül is jó helyen fekszik (a repülőtér és a főváros között), így a karpathosi falu és környéke nyaranta számos nyaraló bázisát jelenti a szigeten, akik gyakran tudatosan kifejezetten ide foglalnak szállást. Amoopi strandjai között ugyanis a homokkal borított strandokat, valamint a kavicsos-sziklás partokat egyaránt sétatávolságon belül találjuk, gyakorlatilag 1-2 kilométeren belül több part közül is választhatunk.

Amoopi strandjai Karpathos szigetén (Lakki, Ammopi)

Érdemes tudni, hogy Amoopi strandjai közül szinte mind teljesen kiépített, ahol bérelhető napágyak és napernyők szolgálják a parton a kényelmet, a háttérben pedig több tengerparti bár és taverna várja az érkezőket. A helyi strandok az egészen apró öblöktől a nagyobb, több mint száz méter hosszan egybefüggő tengerpartig váltakoznak, gyakorlatilag Karpathos egyik legváltozatosabb tengerparti részét nyújtva.

Milyenek Amoopi strandjai?

Néhány utazó gyakran illeti a teljes környéket Amoopi Beach (Παραλία Αμμοοπή) néven, azonban ez csak a legnagyobb, a központban fekvő strand egyik neve, mely homokkal borítot fövennyel, továbbá lassú mélyüléssel, gyerekbarát tulajdonságokkal rendelkezik.

Amoopi beach Karpathos, homoko strand

Mellette a Little Amoopi beach a másik homokos part Amoopiban, mely gyerekbarát adottságai miatt a legkisebb családtagok egyik kedvence Karpathos szigetén.

Amoopi strandjai, Small Amoopi beach

Amoopi sziklás partjainak leghíresebb képviselői a jellegzetes Votsalakia beach (Παραλία Βοτσαλάκια), és a Kastelia beach (Παραλία Καστέλια), melyek búvárkodók, sznorkelezők paradicsomának számítanak. Ezeknek a sziklás dombokkal körülvett tengerpartoknak fövenye elsősorban aprókavicsos, de a sziklás tengeri aljzat miatt ide vízicipő szükséges lehet.

Votsalakia beach Amoopi Karpathos

A Kastelia bay (Maounas beach) és Fokia beach a központtól ugyan kintebb esnek, de ezek is Amoopi strandjai közé tartoznak Karpathos szigetén, kavicsos-sziklás karakterrel.

A helyi strandok egy része Amoopinál még a széltől és a nagyobb hullámzástól is védett, de kivételek itt is előfordulnak. A hírhedt karpathosi szélről, a sziget szélcsendes helyeiről, a szél előfordulásáról, kialakulásáról érdekes leírást a mostani Karpathos digitális útikalauzban olvastuk, így ezt nézzük át még elutazásunk előtt.

Kastelia beach Amoopi Karpathos

Mivel Amoopinál Karpathos szigetén több kisebb-nagyobb, érdekes karakterű és változatos öböl található egymás mellett, így a családok minden tagja megtalálhatja a számára legjobb tengerparti részt Karpathos ezen környéken.

Ismerjük meg Amoopit Karpathoson!

  • Milyenek Amoopi strandjai részletesen, háttérinformációkkal: melyik tengerpart mire alkalmas, kinek ajánlott, mit találunk ott?
  • Mit érdemes megnézni Amoopiban, milyen látnivalói vannak, mit kell ezekről tudni?
  • Milyen fontos dolgokat kell ismerjünk Amoopi (Lakki) faluról, ha ide utazunk?
  • Melyek a legjobb strandok gyerekeknek itt, és miért?
  • Mire kell vigyázni Amoopi strandjainál?

Mielőtt Amoopiba érkezünk, nézzük át a mostani letölthető Karpathos útikalauz képes leírásait a környékről. Egyszerűen lapozzunk oda Amoopi strandjaihoz a tartalomból, ahol részletesen bemutatásra is kerülnek a település strandjai képekkel és leírásokkal, majd ezt követően még ne felejtsük el átnézni a településeknél Amoopi részletes leírását sem!

A mostani Karpathos útikönyv innen érhető el.

Amoopi strandjai Karpathos szigeten

Ha Amoopiban nyaralunk, utasbiztosítást kössünk karpathosi utazásunkhoz: az idén ajánlott utasbiztosítást itt nézhetjük meg, ahol kalkulálhatunk díjat és köthetünk is utasbiztosítást.

Amoopi strand információk

Amoopi nyaralófalucska körül számos érdekes és egyedi strand fekszik: mindegyik másért ajánlott, mindegyiknek megvan a maga szépsége, mindegyik másért varázsolja el a nyaralókat.

  • Elhelyezkedés: 7 km-re Pigadiától
  • Koordináták: 35.475996,27.196922 (központ)
  • Part: homok, aprókavics, kavics, sziklák
  • Kiépítettség: bérelhető napernyők, napágyak, éttermek, bárok, parkoló, öltözőfülke
  • Megközelíthetőség: autóval, motorral, Pigadiából induló buszjárattal

Karpathos.hu

Scroll to Top