Agios Theodoros beach

A Karpathos délnyugati szegletében elterülő Agios Theodoros beach (Paralia Agios Theodoros, Παραλία Άγιος Θεόδωρος) alapfokon kiépítve, aranyszínű homokkal borítva várja az ide látogatókat. Az Arkasa város közelében fekvő karpathosi strand a legközelebb fekvő hely a légvonalban mindössze 6 kilométerre lévő Kasos szigethez.

Agios Theodoros beach Karpathos

Amit az Agios Theodoros beachről tudni érdemes

Karpathos szigetének déli, meglehetősen sík vidékén található Agios Theodoros beach legközelebb Arkasa (Arcesin, Αρκάσα) városhoz esik, megközelíteni is arról célszerű. Agios Theodoros jellegzetessége a mögötte emelkedő homokkő sziklafal és az aranyló, néha szinte vörösben játszó homokföveny, amivel Karpathos homokos strandjainak sorát gyarapítja.

Agios Theodoros beach Karpathos

A nyaranta napernyőkkel és napágyakkal is kiépített tengerpart kifejezetten érdekes hely, és mivel eléggé kiesik a főbb turistaútvonalakból, általában nem is látogatják túl sokan. A tenger vize Karpathos strandjainak viszonylatában Agios Theodorosnál lassan mélyülőnek számít, ahol vízben a homokos aljzaton elszórtan kövek és sziklák fekszenek.

Agios Theodoros beach Karpathos

Az Agios Theodoros beachet meglátogatva időnként akár sznorkelezni is érdemes, főként a sziklás részeken két oldalt, ahol a helyi tengeri élővilág gyakran képviselteti magát. A strandtól nem messze, gyakorlatilag szinte mögötte működik a családi vezetésű Taverna „Agios Theodoros”, illetve hely névadó temploma, az Agios Theodoros templom (Άγιος Θεόδωρος). A kék-fehérre mázolt templom egyike Karpathos több mint száz kápolnájának és kis templomának, melyek hangulatos kiegészítői a vidéknek.

Karpathos Agios Theodoros

Agios Theodoros beach információk

  • Elhelyezkedés: 22 km-re Pigadiától, Arkasa közelében
  • Egyéb nevei: Ag. Teodoros, Paralia Agios Theodoros, Παραλία Άγιος Θεόδωρος
  • Part: homok, aprókavics
  • Megközelíthetőség: autóval, motorral
  • Kiépítettség: időszakosan napernyők és napágyak, napágyak, taverna, parkoló

Karpathos déli része felettébb érdekes hely a szigeten, egészen más mint az északi rész. Akit érdekelnek a hely érdekességei, olvasna róla hogy mit érdemes tudni, mit érdemes megnézni a sziget ezen részén, kifejezetten ajánlott a Karpathos digitális útikalauz vonatkozó képes leírásait átnéznie, elolvasnia.

Karpathos.hu

Scroll to Top