Diakoftis beach

A Diakoftis beach (Paralia Diakoftis, Παραλία Διακοφτης) Karpathos egyik különleges strandja, melynek külseje egzotikus hatást kelt: a világos színű homok és a kristálytiszta, lassan mélyülő víz ad paradicsomi hangulatot ad ennek a bájos kis strandnak. Ha a sziget egyik legsekélyebb lagúnáját keressük, akkor irány a Diakoftis beach Karpathos déli részén, a repülőtér közelében!

Diakoftis beach Karpathos

A Diakoftis beach Karpathos szigetének egyik legdélebben fekvő partszakasza, mely éppen Karpathos repülőterének szomszédságában terül el. Megközelíteni is a repülőtér mellől, egy földúton lehetséges, amely néhány kilométert és kanyart követően ebbe a látványos lagúnába torkollik.

Diakoftis beach, Karpathos lagúnája

A Karpathos legszebb strandjai közé sorolt Diakoftis beach (Παραλία Διακοφτης) területén néhány éve még csupán napernyőket és napágyakat lehetett találni, de ma már egészen ki van építve, köszönhetően népszerűségének. A bérelhető napágyakon és napernyőkön felül beach bár is üzemel itt (Diakoftis Paradise beach), ugyanis néhány éve a part mögött egy épületet is emeltek.

Karpathos Diakoftis beach

A Diakoftis beachet egészen finom szemcsézetű, vajszínű homok fedi, melyet néhol sziklák szakítanak meg, a háttérben borókák zöldellő bokraival. A lassan mélyülő strandot úszástudás nélkül is élvezhetjük, és egészen sokáig sétálhatunk a vízben, mire úsznunk kellene.

Diakoftis beach lagúna, Karpathos sziget

A tenger színe rendkívül szép itt, türkiz és zöldeskék árnyalatokkal – amikor süt a nap, akkor ‘Karpathos karibi strandja’ jelző illik rá leginkább. A félsziget, mely a Diakoftis beach mögött nyúlik kissé a tengerbe, még kis homokdűnéknek is otthont ad, és szinte már csak a pálmafák hiányoznak, hogy az egzotikus strandok hangulata uralkodjon itt.

Információk a Diakoftis strandról

A puha homok és a sekély víz miatt Diakoftis különösen családbarát tengerpart lehetne, ám a Karpathosra, és az Égei-tenger több szigetére is jellemző szél időnként itt is érezteti erejét. Szelesebb időszakokban a tenger felszínét ugyan hullámfodrok tarkítják, ám a lassú mélyülés miatt nagyobb hullámzás ilyenkor sem tapasztalható.

Diakoftis beach Karpathos sziget

A Diakoftis beachet gyakran Karpathos legszebb strandjaival emlegetjük együtt, mely Apella beach, Kyra Panagia beach vagy Amoopi strandjai mellé tehető látványában. Fontos információ sokaknak, hogy fakultatív programok, hajókirándulások nem érkeznek Diakoftisra, ugyanis a régiót övező sekély tenger, és a sziklás aljzat a hajók számára nem teszi lehetővé a biztonságos kikötést.

Karpathos Diakoftis Paradise beach
 • Milyenek az útviszonyok a földúton a Diakoftis beach felé, mire kell számítsunk, figyeljünk?
 • Miért kell óvatosak lennünk itt a parkolásnál?
 • Mik ne érjenenek meglepetésként itt, amelyek a hely sajátosságai?
 • Milyen dolgokat fontos érdemes tudnunk még a Diakoftisról?
 • Mi az, amit az útba eső strandokról célszerű tudnunk?

A Diakoftis strand pozitív és negatív oldalainak, érdekességeinek elolvasásához keressük meg a Diakoftis beach részletes képes leírását a mostani letölthető Karpathos útikalauzban. Mivel ez a látványos kis part és környéke számos titkot rejt, érdemes tisztában lenni az árnyoldalaival és erősségeivel, melyek részletezve vannak a Karpathos iránt valóban érdeklődők számára.

Diakoftis beach Karpathos

Diakoftis beach információk

 • További nevei: Diakofti, Paralia Diakoftis, Παραλία Διακοφτης
 • Elhelyezkedés: 22 km-re Pigadiától
 • Koordináták: 35.410443, 27.151999
 • Part: homok, aprókavics, sziklák
 • Megközelíthetőség: csak autóval vagy motorral
 • Kiépítettség: Diakoftis beach bár, bérelhető napernyők és napágyak
Paralia Diakoftis beach Karpathos

Kellemes időtöltést kívánunk Karpathos egyik legszebb strandján, a sziget déli részén fekvő Diakoftis beachen!

Karpathos.hu

Scroll to Top