Achata beach

Az Achata beach Karpathos egyik kristálytiszta vizű, csendes tengeröble a sziget keleti oldalán, Aperitől mindössze néhány kilométerre, amely ráadásul a fővárostól, Pigadiától sincs túl messze. Az Achata beach (Paralia Achata) jó hírnevéhez látványos természeti környezete is nagyban hozzájárul, és sokak szerint az egyik legszebb strand Karpathos szigetén.

Achata beach Karpathos

Achata beach, Karpathos látványos tengerpartja

A magas sziklaszirtekkel körülvett, egy völgy végén fekvő Achata beach tengerparti fövenye kisebb-nagyobb kavicsokkal borított, melyek egészen világos színű, szürkésfehér színvilágban játszó árnyalatokat adnak a partnak. A víz közepesen gyorsan mélyülőnek számít Karpathos ezen látványos strandján, ahol a szélén ugyan lehet pancsolni, de 5-6 méterrel később már úsznunk kell.

Achata beach Karpathos strandjai

A strand körül emelkedő sziklás dombokon mediterrán fenyők zöldellnek, melyek különleges, Karpathosra jellemző kontrasztot alkotnak a tenger és az égbolt kékségével karöltve. Ez főként a sziget ezen régiójára jellemző, ahol olyan strandok találhatóak meg ezzel a látványos tulajdonsággal, mint a képeslapokról is jól ismert Kyra Panagia beach, vagy az egyik leghíresebb karpathosi tengerpartnak számító Apella beach.

Achata Karpathos

Az Achata beach már kora nyártól egészen késő őszig ki van építve, ugyanis ezen a szép parton ilyenkor bérelhető napernyők és napágyak sorai, valamint egy kis tengerparti büfé, az Annas Traditional Taverna szolgálja a nyaralók kényelmét hosszú évek óta.

Achata strand Karpathos

Mivel az Achata beach Karpathos viszonylag könnyen elérhető, aszfaltozott úton megközelíthető tengerpartjai közé tartozik, így nem csak a szigeten nyaralók, de helybeliek is előszeretettel látogatják, arra érdemes számítani, hogy bizonyos nyári napon akár zsúfoltabb is lehet.

Achata beach információk

Aki nem szeretne autót vagy motort bérelni Karpathos szigetén, azok számára jó hír lehet, hogy az Achata beachet hajókirándulás is útba ejti Pigadia kikötőjéből. Ez a szép kis part búvárkodásra, sznorkelezésre is tökéletes alkalmas a kavicsos, sziklákkal tarkított aljzatnak köszönhetően, és ha nincs hullámzás, viszonylag sok hal is megfigyelhető a tenger fenekén.

Karpathos Achata beach

Mit érdemes tudni, ha az Achata beachre látogatnánk?

 • Milyen az út az Achata strandra, mire számítsunk, és mire kell vigyázni?
 • Milyen a parkolás Achatánál?
 • Mit érdemes megnézni az Achata beach közelében?
 • Hol van a gyakran legjobbnak számító búvárhely Achatán?
 • Mit célszerű még tudni Achatáról?

Ha bővebben is érdekel bennünket ez a látványos strand, csak lapozzunk Achata strand részletes képes leírásához a frissített Karpathos digitális útikalauzban, és ismerjük meg részletesebben Karpathos szigetének egyik gyöngyszemét.

Achata beach információk

Achata beach információk

 • Elhelyezkedés: kb. 14 km-re Pigadiától
 • Koordináták: 35.556591, 27.202857
 • Part: aprókavics, kavics, körben sziklák
 • Mélyülés: közepes / gyors
 • Megközelíthetőség: autóval, motorral, fakultatív hajókirándulással
 • Kiépítettség: közepes
Karpathos Achata beach info

Karpathos.hu

Scroll to Top