Vásárlás

Bár Karpathos a legtöbb termékből importra szorul, szinte minden megtalálható és megvásárolható ezen a görög szigeten, ami egy nyaraló számára csak kellhet.

A fővárosban, Pigadiában több szupermarket is található, ahol a mindennapi élelmiszerek, italok, háztartási eszközök, édességek kaphatóak. A központban a pékségek és kávézók már reggeltől nyitva állnak, a zöldségek és gyümölcsök pedig a kisebb-nagyobb élelmiszerboltokban érhetőek el. A sétálóutcák környékén, a belvárosban több tucatnyi ajándékbolt várja a nyaralókat, viszonylag széles, a legkülönfélébb árucikkeket is tartalmazó kínálattal.

Boltok, árak Karpathoson

A nyaralók által nagyobb számban látogatott karpathosi településeken, pl. Arkasában, Lefkosban, Amoopi környékén szintén áll egy-két mini market az itt megszállók rendelkezésére, egyedül az árukínálat szűkösebb valamivel. Szuvenírek vásárlására természetesen ezeken a helyeken ugyanúgy lehetőség nyílik, mint bárhol máshol, az ajándéktárgyakat majdnem mindenhol kínálnak.

Árak, üzletek

Olympos (Olymbos) hagyományai mellett az ajándékboltjairól is híres, ahol tucatnyi, általában családi vállakozásban üzemeltett üzlet várja a látogatókat, sok helyben készített dísztárggyal.

Vásárlás információk

A Karpathoson megvásárolható termékek legnagyobb részét Görögország legközelebbi nagy szigeteiről, Krétáról és Rodoszról importálják, a szupermarketekben lévő termékek egy részének ára átlagos, míg egyes termékek 10-25%-al felette vannak az Égei-tenger déli görög szigeteinek átlagához képest.

Ajándékboltok Karpathos szigeten

Karpathos.hu

Scroll to Top